Kleuteryoga

 

Ben jij ook zo een leergierige kleuter?

Ga jij ook heel actief op ontdekking in de wereld om je heen?

 

Wil jij ontdekken wat blijheid is en verdriet, boosheid en angst?

Wil jij je via creativiteit leren uiten?

 

Wil jij plezier maken, springen, zingen, dansen lachen en knutselen?

Kom dan naar De Elfjes Van Het Hart kleuteryoga lessen.

 

Hier leer je: 

- Op een speelse manier ontdekken hoe jij je voelt in je hoofdje en in lichaam

- Hoe je, je eigen IKJE kan zijn zonder al te veel prikkels

- Ontspannende bewegingen en ademhalingsspelletjes.

- Via een vorm van meditatie (op maat van kleuters) opnieuw rust en balans te vinden.

- Welke emoties dat je allemaal kan ervaren: blijheid, verdiet, boosheid, angst...

 

Neem een kijkje op het rooster om te zien waar jij aan deze lessen kunt meedoen!!

 

Ondertiteling voor de papa's en mama's

 

In tegenstelling tot yoga bij volwassenen betekent yoga absoluut niet dat we stilzitten! We springen, lachen, knutselen... . Beweging en inspanning wisselen we voortdurend af met rust en ontspanning. De yogahoudingen zijn telkens opnieuw uitgewerkt op maat van en voor kleuters. We trekken elke les op avontuur rond een verhaal of thema zodat het voor jou kleuter een speelse manier van ontdekken wordt. 

 

De Elfjes Van Het Hart kleuteryoga is een speelse manier voor kleuters van 4-6 jaar om beter te leren omgaan met prikkels van buitenaf. Ook bij jou kleuter komen er tal van prikkels binnen, thuis, op school, in de buitenschoolse opvang, via tv of tablet... . Beetje bij beetje komen ze in aanraking met grenzen en leren ze die grenzen af te tasten. Naarmate ze groeispurten maken, krijgen ze ook alsmaar meer voeling met hun emoties en hun eigen ikje. Soms gebeurt het wel eens dat hun ikje in botsing komt met hun omgeving. Dat kunnen pittige ervaringen zijn. Kleuteryoga kan helpen die ervaringen in goede banen te leiden. Je kleuter leert rustiger met de wereld om te gaan.

 

De lessen bestaan o.a. uit grondings-oefeningen, ademhalingsspelletjes, houdingen (vaak dieren) meditaties, samenspel (zoals massages), visualisaties, mooie verhalen, dansen, zingen en creativiteit. 

 

Elke les eindigt met een moment van rust, een aangepaste vorm van meditatie waarin kleuters even kunnen navoelen en tot zichzelf kunnen komen. Zo maken kleuters al op jonge leeftijd kennis met yoga en de yogafilosofie.