Mijn kindertijd

 

Tijdens mijn kindertijd had ik heel veel hobby's.  Dat ging van haken, breien, naaien tot macramé, parelboompjes maken en .... tekenen.

Tijdens mijn tienerjaren was het vooral mijn droomhuis dat ik voortdurende tekende.

Ondanks dat ik zo creatief was, werd er toch gekozen voor een richting Economie-Wiskunde aan het PHHI Hasselt. De A1 richting "Financiewezen" die hierop volgde werd stopgezet om fulltime aan de slag te gaan bij Ijssalon Vica te Sint-Truiden. Ik was hier reeds van mijn 15e aan de slag als weekendhulp.

 

Meer invulling

 

Op een dag 6 jaar later teken ik een nieuwe voordeur uit, voor de woning van mijn ouders.  Een glazen voordeur met gezandstraalde figuren. Ik krijg hier zoveel positieve reacties op dat ik besluit een opleiding bouwkundig tekenen te volgen aan de Syntra in Hasselt. Dit was toen nog tekenen met de hand, op de plank. Ik kon hier heel veel creativiteit in kwijt en slaagde 3 jaar na mekaar met grootste onderscheiding.

 

Keuzes maken

 

Na een maand of 5 les te hebben gevolgd, begin ik reeds te solliciteren voor een job als bouwkundig tekenaar (ik was toen al van het principe, MOVE BEFORE YOU ARE READY). Wonder boven wonder word ik meteen aangenomen. Het was een moeilijke keuze, ik stond op een kruispunt in mijn leven en deed het horecawerk ook heel graag. Uiteindelijk beslis ik toch van de stap te zetten. Op dit moment werk ik mijn 21ste jaar als bouwkundig tekenaar, momenteel in 4/5de dienstverband.

 

Gezinsleven

 

In 2001 trokken we ons zelf gebouwde huisje in, op dat moment heb ik echter te maken met hyperventilatie en paniekaanvallen. Omdat de dokters geen idee hebben van wat er scheelt, zoek ik hulp in de spirituele richting. Hier kom ik voor het eerst in contact met energetische healings. Rosa Soares Conçeicao de Fatima wordt mijn eerste spirituele coach. Ze leert me mediteren, legt me uit wat aura's en chakra's zijn en ze leert me de juiste ademhalingstechnieken die me helpen te ontspannen. 

Dan worden er 2 schatten van jongens geboren, in 2004 Kenneth en in 2006 Renzo. Het drukke gezinsleven eist ook bij ons zijn tol, we groeien uit mekaar en besluiten er een punt achter te zetten en elkaar vrij te laten en nieuw geluk te gunnen. Als alleenstaande co-ouder komt er vanalles op je af dat constant om een aanpassing van mindset en handelen vraagt.

 

Als kind stond Petra al graag in de schijwerpers, maar daarnaast kon ze ook enorm genieten van rustige stille momenten. Dit deed ze met een goed boek, een handwerkje, haar parelboompjes of achter haar tekenblok.

Hilda - de moeder van Petra

Foto's : Louis - de vader van Petra

 

Zachtheid

 

Vroeger hoorde ik mensen praten over een depressie of burn-out, ik begreep hen niet, kon er mij moeilijk iets bij voorstellen. In 2015 krijg ik dan zelf te maken met een burn-out. Op dat ogenblik komt het besef dat er veel meer in het leven is dan werken "omdat het moet".  Door YOGA en MEDITATIE ontdekte ik vrijheid, ik kwam tot rust en begreep steeds beter hoe ik in mekaar zat. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en emotioneel. Doordat ik mezelf beter begreep, groeide mijn begrip naar andere mensen die hun hart niet konden of wilden volgen. Nu weet ik dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en wel wat hulp kan gebruiken.

 

Groeien

 

In augustus 2018 stuit ik 'toevallig' op een een live volle maan meditatie van Michael Pilarczyk. Naast meditatie, yoga en wat spiritualiteit, zal hij mijn rode draad doorheen dit alles worden. Ik luister alle Q en A's die er zijn op dat moment, ontdek zijn podcasts en één voor één komen ze allen, zelfs meerdere malen aan bod. Ik lees zijn boeken en in november 2018 stap ik dan serieus uit mijn comfortzone en boek een ticket voor het MAXPOT event (Maximum Potential) in Veenendaal.  Vragen als: WIE BEN IK ECHT? WAT ZIJN JE PERSOONLIJKE WAARDEN,? Elk leven heeft een deadline, WAT WIL JIJ NOG BEREIKEN OF DOEN IN DIT LEVEN? WAT IS JE DOEL, WAAROM? hebben me wakker geschud. Een maand later ben ik ingeschreven voor een opleiding als kinderyogadocent. Hier kan ik mijn meditaties, yoga, en creativiteit in kwijt, op een manier die mezelf tot rust brengt. In februari 2019 begin ik ook aan een opleiding Shiatsu, dit omdat ik de energie die uit mijn handen stroomt wil gebruiken op een doeltreffende manier. Op 1 april 2019 start ik met "Heart & Soul". Mijn nieuwe kindje is geboren. Er wordt meteen gestart met yogalessen voor verschillende leeftijden. Ondertussen werden er nog andere opleidingen afgewerkt en gestart en er zullen er nog volgen, er zijn nog zoveel interessante opleidingen die kunnen bijdragen aan Heart & Soul.

 

Mijn handen kriebelen om kinderen en ouders op weg te helpen naar een bewuster leven. Hen te leren leven vanuit hun hartā¤.

 

DEZE ERVARINGEN HEBBEN MIJ STAP VOOR STAP GEMAAKT TOT WIE IK NU BEN EN HEBBEN ME VEEL GELEERD OVER HET LEVEN EN OVERLEVEN. GRAAG ZET IK DEZE ERVARINGEN MET VEEL LIEFDE IN, OM HET MAXIMUM POTENTIAL UIT JOU LEVEN TE HALEN.